Insteeksloten

Insteeksloten zijn voor heavy-duty en langdurig intensief gebruik ontwikkeld, zonder dat de veiligheid of de integriteit van het slot hieronder lijdt.

~

Insteeksloten

Insteeksloten worden wereldwijd van alle sloten het meest gebruikt. Aan de kopse kant van een deur wordt een gat gefreesd waar het slot ingestoken wordt. Vandaar ook de naam insteeksloten. Een insteekslot is ideaal, omdat het slot in de deur verwerkt zit en dus niet van de buitenzijde te zien is. Maakt u gebruik van een insteekslot, dan kunt u optimaal genieten van het deurbeslag.

Veiligheid van insteeksloten

Insteeksloten worden voornamelijk gebruikt voor binnendeuren. Wij raden het af insteeksloten te gebruiken op een buitendeur. De voornaamste reden dat een insteekslot niet vaak wordt ingezet als buitendeurslot, komt door het feit dat een insteekslot de deur enkel op één punt vergrendelt. Wanneer u er echter toch voor kiest een insteekslot in te zetten als buitendeurslot, monteer deze dan in combinatie met een bijzetslot. Dit bijzetslot wordt apart op de deur bevestigd en zorgt daarmee voor extra veiligheid. Voor optimale veiligheid en een mooi design raden wij u aan gebruik te maken van een meerpuntssluiting. Een insteekslot leent zich perfect voor binnendeuren. Insteeksloten worden vaak gebruikt op slaapkamerdeuren, toiletdeuren en tussendeuren.

Passie

Wij zijn gepassioneerd door de techniek van het product slim sluitwerk. Met onze passie voor het product en oog voor het sociale aspect van ondernemen gaat ons team dagelijks te werk.

Visionair

Wij zoeken in nauwe samenwerking
met onze klanten naar de beste oplossing. Hierbij wordt rekening gehouden met de architectuur waar het slim sluitwerk in wordt toegepast.

Specialist

Met 25 jaar ervaring in de branche beschikken wij over een ruime kennis van producten. Wij zijn gespecialiseerd in hang- en sluitwerk en focussen ons op veiligheid, privacy en esthetiek.

Verschil insteeksloten en cilindersloten

Insteeksloten worden vaak verward met cilindersloten. Dit is volkomen logisch omdat deze twee soorten sloten veel overeenkomsten hebben. Insteeksloten en cilindersloten zien er nagenoeg hetzelfde uit. Het enige grote verschil tussen deze twee sloten is het gat voor de cilinder bij een cilinderslot. In deze opening kan een profielcilinder bevestigd worden. Deze cilinder wordt bediend middels een ‘normale’ sleutel. Tegenwoordig is het ook mogelijk deze te bedienen met een smartphone. Insteeksloten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, denk hierbij aan: een loopslot, een klavierslot of een wc-slot.

Zorginstellingen

“In elk ziekenhuis moet de toegang veilig en controleerbaar zijn.“

Onderwijsinstellingen

“Zonder zorgen leren in een omgeving die veilig is.”

Hospitality

“Focus op privacy en comfort.”

Luxe woningbouw

“Uw huis moet veilig zijn, ook als u niet thuis bent.”

Kantoren

“Een kantoor met een veilige en duurzame toegangscontrole.”

Doornmaat en slotbepaling

Bij de aanschaf van insteeksloten dient u de lengte van de deurkruk tot het slot te meten. Deze afstand bepaalt namelijk de maat die uw cilinder- of insteekslot uiteindelijk dient te hebben. Tevens is het essentieel om de afmeting van de doornmaat te weten. De doornmaat betreft de afstand tussen de deurkruk en het slot ten opzichte van de rand van de deur. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u hierover kunnen adviseren.

Dag- en nachtslot

Als een insteekslot bedienbaar is met een deurkruk, en afsluitbaar met een draaiknop of sleutel, dan spreken we van een dag- en nachtslot. Een dag- en nachtslot beschikt over een dagschoot en een nachtschoot. Met de dagschoot wordt de deurkruk bediend en opent de deur met gemak. De nachtschoot zorgt ervoor dat de deur ’s nachts op slot gedraaid kan worden. Hierdoor kunt u een ruimte of een complete woning afsluiten voor buitenstaanders. De dag- en nachtsloten zijn veelal universeel te gebruiken voor bijna elke deur.

Type insteeksloten

Dag- en nachtsloten kennen we in verschillende variaties. Het type dag- en nachtslot dat het meest gebruikt wordt, is het zogenoemde PC-slot, ook wel een cilinderslot. Cilindersloten kunt u bedienen met een profielcilinder en een gewone sleutel. Een variant die inmiddels als wat ouder is, is het BB-slot. Deze afkorting staat voor ‘bontebaard’, dit slot wordt bediend met de ‘ouderwetse’ sleutel. Deze sleutel wordt een klavier genoemd. Het wc-slot wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt voor toiletten en badkamers. Het grote voordeel van wc-insteeksloten is dat de deur enkel vanaf de binnenkant op slot gedraaid kan worden.

Loopslot

Loopsloten zorgen ervoor dat een deur eenvoudig opent en sluit. Een loopslot beschikt enkel over een dagschoot, waardoor de deur niet op slot gedraaid kan worden. Loopsloten worden vaak gebruikt op tussendeuren in bijvoorbeeld een woonkamer, keuken of slaapkamer. TONK biedt loopsloten in verschillende designs. Neem voor meer informatie contact op.

Kastslot

Wilt u een ruimte afsluiten in uw huis, maar is een deurkruk overbodig? Wellicht is een kastdeurslot dan de oplossing voor u. Een kastdeurslot heeft enkel een nachtschoot en is dus alleen bedienbaar door middel van een sleutel.  Deze sloten zijn tevens inzetbaar als sloten voor in meubilair zoals bijvoorbeeld een tv-kast of kledingkast dat op slot moet kunnen.

~

Wc-slot

Wellicht het belangrijkste insteekslot voor privacy in een huis of pand, is het slot van de wc. Deze insteeksloten beschikken over een dag- en nachtschoot, waarbij de nachtschoot enkel vanaf één kant te bedienen is. Bij de aanschaf van een wc-slot, heeft u de keuze uit een breed scala aan insteeksloten en finishes die zorgen voor een verrijking van uw toilet of badkamer.

Producten

Keurmerken

TONK Slim Sluitwerk voldoet aan de erkenningen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. In
samenwerking 
met onze A-merken beveiligen wij uw woonhuis, bedrijfspand of overheidsinstelling met de juiste producten volgens de richtlijnen van de politie, brandweer en verzekeraars. Wij stellen voor onze relaties een doordacht beveiligingsplan op binnen de regelgeving. Tevens werkt TONK Slim Sluitwerk volgens de regels van het bouwbesluit.

Opties

o
Beveiliging is altijd maatwerk. Advies is hierbij noodzakelijk. TONK staat garant voor een goed werkende oplossing met de mogelijkheid tot 24/7 service. Met een landelijk opererend montage team kunnen wij onze klanten te allen tijde van onze service voorzien. Laat u informeren door onze adviseurs voor vrijblijvend advies over:

Postkasten | Bouwbeslag | CilindersToegangscontrole Deurautomaten | Houten deuren | Sloten