~

Meerpuntssluiting

De meerpuntssluiting is de beste oplossing voor het sluiten van uw toegangs- en sluitdeuren. De gelijktijdige bevestiging op meerdere vergrendelpunten, met vergrendelingsnokken, haken en bouten, verbetert de deurbeveiliging aanzienlijk.

Wanneer u een gebouw en haar aanwezigen wilt beveiligen heeft u meer nodig dan een standaard slot. In landen waar de natuur heftiger optreedt door bijvoorbeeld tornado’s of moessons, zijn meerpuntssluitingen favoriet om het huis te beveiligen tegen het geweld van Moeder Natuur. Ook in scholen, wooninstellingen, zorginstellingen en gemeentegebouwen gaat de voorkeur uit naar meerpuntssluitingen om het pand te beveiligen.

Soorten meerpuntssluitingen

Er zijn twee verschillende vormen van bedienen bij een meerpuntssluiting: cilinderbediende meerpuntssluiting, en een krukbediende meerpuntssluiting. Wanneer wij het hebben over een cilinderbediende meerpuntssluiting, dan houdt dit in dat uw deur opent door middel van een sleutel in de cilinder. Deze vorm wordt daarom ook wel sleutelbediend genoemd, omdat bij deze vorm van meerpuntssluiting de dagschoot bediend wordt. Deze vorm van meerpuntssluitingen wordt veel gebruikt bij voordeuren, omdat daar een vaste deurknop op zit.

Bij deuren die aan twee kanten bediend worden, door een draaiende knop of een deurkruk, is het mogelijk om een krukbediende meerpuntssluiting te monteren. Hierbij reageert het slot niet op een sleutel, maar op het draaien van een deurkruk of knop.

Passie

Wij zijn gepassioneerd door de techniek van het product slim sluitwerk. Met onze passie voor het product en oog voor het sociale aspect van ondernemen gaat ons team dagelijks te werk.

Visionair

Wij zoeken in nauwe samenwerking
met onze klanten naar de beste oplossing. Hierbij wordt rekening gehouden met de architectuur waar het slim sluitwerk in wordt toegepast.

Specialist

Met 25 jaar ervaring in de branche beschikken wij over een ruime kennis van producten. Wij zijn gespecialiseerd in hang- en sluitwerk en focussen ons op veiligheid, privacy en esthetiek.

Zorginstellingen

“In elk ziekenhuis moet de toegang veilig en controleerbaar zijn.“

Onderwijsinstellingen

“Zonder zorgen leren in een omgeving die veilig is.”

Hospitality

“Focus op privacy en comfort.”

Luxe woningbouw

“Uw huis moet veilig zijn, ook als u niet thuis bent.”

Kantoren

“Een kantoor met een veilige en duurzame toegangscontrole.”

Veiligheid door haakschoten, rolnokken en blokschoten

Op het moment dat u uw huis of pand verlaat en er niemand aanwezig is, wilt u zeker weten dat al uw bezittingen veilig achter slot en grendel zijn. Een meerpuntssluiting beschikt over meerdere schoten, waardoor een deur zich stevig vergrendelt in een kozijn. ‘Normale’ sloten beschikken over het algemeen over een zogeheten blokschoot.

Bij een meerpuntssluiting kunt u kiezen uit drie varianten van schoten: blokschoten, haakschoten of rolnokken. Een blokschoot is een rechthoekige stalen blok dat een deur in het kozijn vergrendelt. Wanneer uw slot beschikt over een haaksloten vergrendeling, dan houdt dit in dat het slot zich in de sluitkom haakt en via deze wijze een betere weerstand biedt tegen inbraak of dergelijke. Een haakschoten vergrendeling is zelfs dermate veilig dat het wordt aangeraden, en soms zelfs verplicht wordt door het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Naast haaksloten en blokschoten kunt u kiezen voor een vergrendeling met rolnokken. Dit zijn kleine voorwerpen die uitsteken en van boven naar beneden schuiven in de schuifplaat, waardoor de deur extra stevig vergrendelt.

Driepuntssluitingen

U kunt verschillende keuzes maken bij het gebruik van een meerpuntssluiting. De meest voorkomende meerpuntssluiting is de driepuntssluiting. Dit slot vergrendelt zich op drie punten in het deurkozijn door middel van haakschoten, blokschoten of rolnokken. Deze vergrendelen de deur in het midden, bovenaan en onderaan het slot. Door het draaien van de sleutel of de deurkruk trekken de schoten zich terug waardoor de deur opent.

Het monteren van een meerpuntssluiting

Het monteren van een meerpuntssluiting vraagt om secuur vakwerk. Met hulp van een freesmachine maakt de installateur inkepingen in de deur waar het slot bevestigd wordt. Om de veiligheid van uw deur te kunnen waarborgen, zorgen onze specialisten ervoor dat deze nauwkeurige taak goed uitgevoerd wordt. Wanneer er op uw deur al een meerpuntssluiting bevestigd zit, zorgen wij ervoor dat deze op maat gemaakt wordt voor de nieuwe meerpuntssluiting die bevestigd dient te worden.

Producten

Veiligheidskeurmerken meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is gemaakt voor veiligheid en is ontworpen om sterk en solide te zijn. Hierbij is het belangrijk dat inbrekers uw cilinder niet openboren of forceren. Daarom is het slim om een veiligheidscilinder te combineren met een veiligheidsbuitenschild en kerntrekbeveiliging. Het keurmerk SKG verzekert u van veiligheid en het hinderen en vertragen van een inbraak. Met een SKG*** keurmerk bent u verzekerd van minimaal vijf minuten inbraakvertraging.

TONK Slim Sluitwerk voldoet aan de erkenningen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. In
samenwerking 
met onze A-merken beveiligen wij uw woonhuis, bedrijfspand of overheidsinstelling met de juiste producten volgens de richtlijnen van de politie, brandweer en verzekeraars. Wij stellen voor onze relaties een doordacht beveiligingsplan op binnen de regelgeving. Tevens werkt TONK Slim Sluitwerk volgens de regels van het bouwbesluit.

Opties

o
Beveiliging is altijd maatwerk. Advies is hierbij noodzakelijk. TONK staat garant voor een goed werkende oplossing met de mogelijkheid tot 24/7 service. Met een landelijk opererend montage team kunnen wij onze klanten te allen tijde van onze service voorzien. Laat u informeren door onze adviseurs voor vrijblijvend advies over:

Postkasten | Bouwbeslag | CilindersToegangscontrole Deurautomaten | Houten deuren | Sloten