Postkasten vormen de zwakke plek in de strijd tegen tocht en kou

Postkasten vormen de zwakke plek in de strijd tegen tocht en kou. Energiebesparing is maatschappelijk en politiek een hot item en .. onontkoombaar. Nederland heeft zijn handtekening gezet onder het klimaatakkoord van Parijs. Om de daarin afgesproken doelstellingen te halen neemt de overheid dan ook drastische maatregelen, onder meer voor de woningbouw. Zo is per 1 januari 2018 het Bouwbesluit aangescherpt. Daken en muren dienen voortaan een isolatiewaarde te hebben van respectievelijk R 6 en R 4,5.

 

Het effect van draaideuren, sluizen of warmtegordijnen worden teniet gedaan

Vooral bij grotere complexen als flats, appartementen en kantoren vergt dat bijzondere aandacht. In zulke gebouwen probeert men in de entreeruimte, die steeds vaker ook als ontmoetingsruimte fungeert, warmteverlies te voorkomen door middel van draaideuren, sluizen en/of warmtegordijnen. Maar het effect daarvan wordt, zeker bij kou en harde wind, grotendeels teniet gedaan door de wand met postkasten. Het materiaal van deze postkasten bestaat vaak uit 8 mm trespa, een houtvezelproduct met een isolatiewaarde van slechts R 0,04. Met als gevolg dat hierlangs heel veel warmte weglekt en kou binnenstroomt.

 

TONK slimme postkasten

TONK slimme postkasten zijn gemaakt van staal met een isolerende kunststofkern en scoren daarom aanzienlijk beter. Zo heeft de TONK postkast met een frontdikte van 24 mm -landelijk het meest geplaatste model- een isolatiewaarde van R 1,04, maar liefst 26 keer hoger dan de 8 mm trespa. Bij de TONK postkast met 46 mm frontdikte is dit zelfs ruim vijftig keer hoger: R 2,08. Met deze waarden slaagt TONK erin de kou buiten en de warmte binnen te houden.

 

De voordelen van TONK slimme postkasten op een rij

  • Aanzienlijk hogere isolatiewaarden en duurzamer dan trespa-panelen
  • Frontdikte tot 50 mm
  • Verdiept in frontplaat gemonteerd
  • Inbraakwerend
  • Geen condensvorming in postvak
  • Entreeruimte gebouw tochtvrij
  • Strak design
  • Levering in alle RAL-kleuren

 

Meer informatie?

Neem een kijkje tussen ons aanbod aan postkasten en neem voor meer informatie telefonisch contact op met één van onze adviseurs of mail naar brievenbus@tonkslimsluitwerk.nl.