Diefstal of overval door een ‘babbeltruc’

Doordat huizen steeds beter mechanisch beveiligd zijn, en benzinepompen en de detailhandel beter zijn uitgerust met bewakingscamera’s, vinden er nieuwe manieren van diefstal plaats. We hebben deze trend vooral bij de ouderen en mensen met een beperking zien ontstaan. We ervaren dat de babbeltruc al niet meer zo kieskeurig tot stand komt. Steeds vaker zien we dat onbekenden aan de deur met een mooi praatje gewoon binnen weten te komen. Met of zonder geweld zijn deze dieven binnen en wordt u van uw geld en andere waardevolle bezittingen afgeholpen waar u zelf bij staat. De oplossing om hier zo min mogelijk hinder van te ontvangen is om gebruik te maken van een video-intercom.

 

De video-intercom oplossing

Een video-intercomsysteem bestaat uit 3 elementen:

  • Deurbel
  • Camera/video
  • Intercom

Het systeem is uitermate effectief voor een woning of een bedrijf. Het doel van een intercom / domotica is duidelijk: Het minimaliseren van ongewenste gasten in uw woning of bedrijf. Met deze doelstelling is dit product onmisbaar in slimme deuroplossingen. In Nederland zijn dit soort systemen bij Verenigingen Van Eigenaren standaard gerealiseerd. In onze buurlanden, Engeland, Duitsland en België heeft bijna één op de drie woningen al een video-intercomsysteem. In Nederland zien wij nu ook dat hier een stijging plaatsvindt.

 

Blijf meesteroplichters de baas

Mensen met een babbeltruc kunnen heel sympathiek en vertrouwelijk overkomen, het zijn namelijk meesters in het oplichten van mensen. De dieven doen zich voor als koerier, meteropnemer, glazenwasser of monteur. Op het moment dat ze binnen zijn, kan er van alles gebeuren, zelfs op klaarlichte dag. In Nederland hebben we naast de voordeur een raam zitten, zodat oogcontact al bijna vanzelf aanwezig is. Ongeacht leeftijd en geslacht, maar zeker als u alleen bent, adviseren wij een ieder om niet naar de voordeur te gaan.

 

Babbeltruc

 

Vraag ons advies!

Het is belangrijk dat u goed voorgelicht wordt over de juiste keuze van een veilig en betrouwbaar systeem. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de video-intercom en automatische deurontgrendeling. In Nederland moeten deze producten voldoen aan het Politie keurmerk ‘Veilig wonen’ en SKG 3 sterren. Wij raden u daarom aan contact op te nemen met één van onze adviseurs.